Az okos-zárak nemcsak a zárak működését forradalmasították, hanem a hozzáférési jogosultságokat is. Az ujjlenyomat, ciklikus és állandó jogosultságok olyan funkciók, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy személyre szabják az ajtóhoz való hozzáférést és ellenőrizzék azt. Nézzük meg részletesebben ezeket a funkciókat:

1. Ujjlenyomat alapú Jogosultságok

Az ujjlenyomat alapú jogosultságok lehetővé teszik, hogy az okos-zár csak azon személyek számára engedélyezze az ajtó kinyitását, akiknek regisztrált ujjlenyomataik vannak a rendszerben. Ez a funkció kiemelkedően biztonságos és kényelmes, hiszen nincs szükség kulcsokra vagy jelszavakra, csupán az egyedi biometrikus azonosításra.

2. Ciklikus Jogosultságok

A ciklikus jogosultságok lehetővé teszik, hogy időkorlátokat állítsunk be a hozzáférésekhez. Például, ha egy vendég csak egy bizonyos időtartamban tartózkodik az ingatlanban, a jogosultság ennek megfelelően korlátozott lesz. Ez nagyon hasznos lehet Airbnb vagy rövidtávú bérbeadás esetén, valamint munkahelyi környezetekben.

3. Állandó Jogosultságok

Az állandó jogosultságok lehetővé teszik, hogy bizonyos személyeknek állandó hozzáférést biztosítsunk az ajtóhoz. Ez különösen fontos lehet például egy családi otthonban vagy egy irodaházban, ahol bizonyos alkalmazottaknak mindig hozzáférésre van szükségük.

Az okos-zárak által kínált jogosultságok rendkívül sokoldalúak és testre szabhatóak. A modern technológia segítségével könnyedén kezelhetjük és ellenőrizhetjük az ajtóhoz való hozzáférést, így biztonságosabb és kényelmesebb környezetet teremtve otthonunkban vagy munkahelyünkön. Az okos-zárak és okos otthonok egyre inkább elterjednek, és ezek a jogosultságok csak tovább növelik azok vonzerejét és hatékonyságát.

Tudjon meg többet rólunk a webshopon keresztül!

Kattintson ide!